Ένας νέος κλάδος τουρισμού που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια είναι ο βιωματικός τουρισμός. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται τη χώρα μας αναζητούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής αγροτικών προϊόντων όπως είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο παραγωγής ελαιόλαδου από το 1932. Το 2020 παρουσιάσαμε τα νέα μας προγράμματα ελαιοτουρισμού με στόχο να ενημερώσουμε τους επισκέπτες μας για την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Στην προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε ένα βιωματικό πρόγραμμα όπου οι επισκέπτες μας θα βιώνουν όλη την παραγωγική διαδικασία ανεξαρτήτως εποχής, αναπτύξαμε το πρώτο βίντεο εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με θέμα την καλλιέργεια, παραγωγή & τυποποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναπτύξαμε μια ολοκληρωμένη εικονική παρουσίαση, μέσω της οποίας ο θεατής κάνει ένα ταξίδι 12 μηνών βιώνοντας μια αξέχαστη εμπειρία. Μαθαίνει την ιστορία του τόπου μας και της οικογένειάς μας. Γνωρίζει το προϊόν που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας!

Φορώντας τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας, ο επισκέπτης ξεναγείται από τον Ισθμό της Κορίνθου έως τις όχθες του Σαρωνικού κόλπου, περιοχή όπου βρίσκονται οι οικογενειακοί μας ελαιώνες. Παρακολουθεί όλες τις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στα ελαιόδεντρα, πριν φτάσουμε στην σημαντικότερη στιγμή της χρονιάς – τη συλλογή του καρπού. Βλέπει και «συμμετέχει» στη διαδικασία της ελαιοκομιδής. Στη συνέχεια παρακολουθεί τη διαδικασία παραγωγής εντός του ελαιοτριβείου μας καθώς και τη διαδικασία εμφιάλωσης της δικής μας σειράς προϊόντων Soligea.

Συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία μας με την καινοτομία της εικονικής πραγματικότητας, επιδιώκουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στον επισκέπτη τη γνώση & την αγάπη μας για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!

olive oil tasting