logo-explanation-gr

Κληρονομιά τεσσάρων γενεών

Η ελιά είναι ένα δέντρο σύμβολο για την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας μας. Πριν από αρκετές δεκαετίες άρχισε να γίνεται μέρος της δικής μας οικογενειακής ιστορίας.

Το 1932 ήταν η χρονιά που το πρώτο μέλος της οικογένειάς μας, ο Δημήτρης Μάρκελλος, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιολάδου.

Το 1948 τον διαδέχτηκε ο γιος του Νικόλαος Μάρκελλος ο οποίος εδραίωσε και επέκτεινε την οικογενειακή επιχείρηση θέτοντας γερές βάσεις και νέους στόχους για το μέλλον.

Το 1981 ήρθε η σειρά των παιδιών του Νικολάου Μάρκελλου – Δημήτρη και Παναγιώτη – να συνεχίσουν την παράδοση. Για περισσότερα από τριάντα χρόνια επένδυαν συνεχώς στην απόκτηση νέων ελαιώνων και στον εκσυγχρονισμό του ελαιοτριβείου μας.

Και ερχόμαστε στο 2014 στη τέταρτη γενιά, τέσσερα πρώτα ξαδέλφια· Νίκος – Χρήστος – Μιχάλης – Νίκος. Έχοντας γερές ρίζες από τους προκατόχους μας συνεχίζουμε να γράφουμε την ιστορία του οικογενειακού μας δέντρου, της ελιάς.

Το πάθος μας για το ελαιόλαδο δημιουργεί το όραμα

Η γνώση και η εμπειρία που έχουν αποκτηθεί από τα μέλη της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος μας για το ελαιόλαδο συνθέτουν το όραμα μας για αυτό. Αυτό το όραμα είναι η κληρονομιά που αφήνει η κάθε γενιά στην επόμενή της.

Το πέρασμα από την τρίτη στην τέταρτη γενιά συνδυάστηκε με τον πλήρη κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό της μονάδας παραγωγής ελαιολάδου της εταιρίας. Παράλληλα επενδύσαμε στην απόκτηση νέων ελαιώνων. Επιπλέον η χρονιά εκείνη αποτέλεσε κομβικό σημείο για εμάς γιατί παρουσιάσαμε για πρώτη φόρα τη σειρά συσκευασμένων προϊόντων Soligea.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συνδυάσουμε αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου και να συνδράμουμε στην αναγνώριση του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά.

pathos-gia-to-elaiolado
pathos-gia-to-elaiolado-2
Soligea_history-598x600
taksidi-stin-istoria-soligeas-2

Soligea ταξίδι στην ιστορία

Λίγα μόνο χιλιόμετρα από τον Ισθμό της Κορίνθου συναντάς τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Γαλατάκι, την Αλμυρή, το Ρυτό, το Σοφικό, χωριά τα οποία ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας «Σολύγειας» και συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο που συνδυάζει αρμονικά όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, του καφέ και του γκρίζου των ελαιώνων, των πευκόδεντρων, των θάμνων και των βράχων αλλά και του γαλάζιου της θάλασσας και του ουρανού.

Κοντά στο σημερινό χωριό Γαλατάκι πιστεύεται ότι υπήρχε η αρχαία κώμη «Σολύγεια» (το σημερινό όνομα της ευρύτερης περιοχής είναι πλέον Σολυγεία) κτισμένη πάνω στον «Σολύγειο Λόφο». Από αυτόν, όπως αναφέρει ο Θουκυδίδης, έγινε η ιστορική κάθοδος των Δωριέων, οι οποίοι, ύστερα από μάχη με τους Αιολείς Κορινθίους κατέλαβαν την Κόρινθο. Ο ίδιος ο λόφος έγινε θέατρο πεισματικής μάχης μεταξύ Αθηναίων και Κορινθίων το 425 π.Χ. κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Παρουσιάζονται αρκετές παραλλαγές της ρίζας του ονόματος «Σολύγεια» και η πιθανότερη εκδοχή φαντάζει αυτή που αναφέρει ότι η Σολύγεια είναι η γη του φωτός.

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης ήταν το επίνειο της αρχαίας κώμης «Σολύγεια». Την ονομασία τους την έλαβαν από την ομώνυμη ιαματική πηγή όπου σύμφωνα με τη παράδοση λούστηκε η Ωραία Ελένη βασίλισσα της Σπάρτης, κατά την επιστροφή της από την Τροία.

Ανθρώπινο δυναμικό

Οι Άνθρωποί μας έχουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της δυναμικής πορείας της εταιρίας. Αναγνωρίζουμε ότι οι Άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν ώθηση στην επιχείρηση και συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της.

Φροντίζουμε για τη συνεχή εκπαίδευση, εξέλιξη και ευημερία όλων των εργαζομένων του ελαιοτριβείου και της μονάδας εμφιάλωσης εφαρμόζοντας διαδικασίες που διασφαλίζουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους και πάντοτε στοχεύουμε στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην άρτια εξυπηρέτηση των πελατών μας και στη βέλτιστη ποιότητα των τελικών προϊόντων.

chemist-olive-oil
soligea-prosopiko-2
Recycling-Logo1
etairiki-upeuthinotita

Εταιρική υπευθυνότητα

Με δυνατό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία μας αναγνωρίζει ότι η πορεία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Οι άξονες ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας αφορούν τις ακόλουθες δράσεις:

  • Υποστήριξη της τοπικής απασχόλησης
  • Έμπρακτη στήριξη κοινωνικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών
  • Χορηγία ερασιτεχνικών αθλητικών σωματίων, πολιτιστικών συλλόγων, κλπ
  • Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Επίσης, προσπαθούμε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα ως εταιρία. Η αποστολή μας είναι να λειτουργούμε πάντοτε με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Όλα τα προϊόντα μας μπορούν να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς όχι μόνο να σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλά και να συμμετέχουμε στην προστασία του.