Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Ιρλανδίας κ. Michael D. Higgins, την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. Ο κ. Higgins είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της παραμονής του στη χώρα μας, ο Πρόεδρος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας πραγματοποίησε το πρωί συνάντηση με διακεκριμένους Ιρλανδούς και Έλληνες επιχειρηματίες με οικοδεσπότη τον Ιρλανδό Πρέσβη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Ireland, τον Οργανισμό Enterprise Greece και το BordBia (Irish Food Board). Στη συνέχεια επισκέφτηκε το μουσείο της Ακρόπολης και τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ σε ειδική τελετή στο Εθνικό &Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα. Η τελετή έκλεισε με τη διάλεξη του Ιρλανδού Προέδρου πάνω στη μακροχρόνια σχέση που διατηρούν Ελλάδα και Ιρλανδία από την αρχαιότητα και το κοινό τους μέλλον.

Ο κ. Michael D. Higgins είχε εκφράσει ενδιαφέρον να επισκεφθεί και ένα ελαιοτριβείο κατά την παραμονή του στην χώρα μας. Έτσι, στις 24 Φεβρουαρίου 2018, λίγο πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του και εκτός επισήμου προγράμματος, επισκέφθηκε το ελαιοτριβείο μας ΑΦΟΙ ΝΙΚ. ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ &ΣΙΑ ΟΕ στο Γαλατάκι Κορινθίας. Εκεί τον υποδέχθηκαν όλοι οι μέτοχοι και το προσωπικό της εταιρίας μας αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Πρόεδρος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας, η σύζυγός του και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευαν ξεναγήθηκαν στο χώρο του ελαιοτριβείου. Είχαμε την τιμή να προσφέρουμε στον κ. Michael D. Higgins μία συλλεκτική συσκευασία Soligea Premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαραγμένο τον τίτλο του. Επίσης, ο πρόεδρος και οι συνοδοί του δοκίμασαν το Soligea Premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και εντυπωσιάστηκαν τόσο από την ισορροπημένη γεύση του όσο και από τα έντονα αρώματά του.

Αφήστε μια απάντηση